Om alle platen te noemen die buiten Nederland van Saskia & Serge zijn uitgebracht zou een bijna onmogelijke taak zijn. Maar voor de platen die in de Verenigde Staten zijn uitgebracht maken we een uitzondering. Ten eerste omdat Saskia & Serge tot de weinige Nederlandse artiesten behoren die in de Verenigde Staten succes hebben gehad, maar ook omdat de platen die daar zijn uitgebracht wat betreft de samenstelling afwijken van de platen die in Nederland en elders op de wereld zijn uitgebracht.

NB In tegenstelling tot bijvoorbeeld Europa, werden singles in de Verenigde Staten vrijwel altijd in een fabriekshoes uitgebracht, dus ook die van Saskia & Serge.


1977

HICKORY AH-54020

A: Jambalaya (On the bayou)
B: Don't lay your head (too long upon
her shoulder)


  1978

HICKORY AH-54028

A: You're a dream
B: When will I be loved


  1978

HICKORY AH-54031

A: Oh, lonesome me
B: Someone broke your heart


1978

HICKORY AH-54035

A: Some girls grow up somehow
B: Blue eyes crying in the rain


  1979

HICKORY AH-54040

A: Crying
B: Emily


   
Als Saskia & Serge in 1976 overstappen van Nederlandstalige liedjes naar Engelstalige countrymuziek, is er al snel belangstelling vanuit het buitenland. In eerste instantie beperkt zich die aandacht tot Europa, maar na verloop van tijd blijkt er ook interesse te zijn in de Verenigde Staten voor Saskia & Serge. Ze worden uitgenodigd om op te treden tijdens de International Country Music Fan Fair in Nashville, een uitnodiging die het duo aanneemt. En zo gebeurt het dat Saskia & Serge in juni 1977 als eerste Nederlandse artiesten optreden in de Grand Ole Opry, de plek waarvan iedere countryartiest droomt er ooit te mogen staan. Het optreden is een succes bij het 7.000-koppig publiek en ook vanuit de platenwereld wordt enthousiast gereageerd. Op 8 november 1977 wordt in de Verenigde Staten de single "Jambalaya" uitgebracht op het countrylabel Hickory, onderdeel van ABC Records. De single wordt een succes en verblijft wekenlang in de Billboard Hot Country Singles.

Van 25 februari tot 6 maart 1978 zijn Saskia & Serge opnieuw in Nashville voor het opnemen van een televisiespecial, waarin onder andere Johnny Cash en Phil Everly te gast zijn. Kort na hun terugkeer naar Nederland verschijnt in maart 1978 de tweede Amerikaanse single, "You're a dream", op 5 april gevolgd door de in Nashville opgenomen LP "Saskia & Serge". In mei wordt als derde single "Oh, lonesome me" uitgebracht - opnieuw een succes.

Er wordt actief aan gewerkt om de Amerikaanse carrière van Saskia & Serge op te bouwen. Op 15 augustus verschijnt alweer de vierde single in minder dan een jaar tijd: "Some girls grow up somehow". Deze single doet het echter wat minder dan zijn voorgangers. Intussen wordt in de Acuff-Rose Sound Studios in Nashville gewerkt aan de volgende LP. Deze LP, "I believe in love", verschijnt samen met de single "Crying" op 12 januari 1979. Daarna lijkt het over met het Amerikaanse avontuur van Saskia & Serge. De platenmaatschappij wil dat ze zich voor langere tijd in de Verenigde Staten gaan vestigen, maar het duo wil de reeds afgesloten contracten in Nederland niet verbreken. Dat siert Saskia & Serge, en het zegt veel over wat voor mensen zij zijn, maar het heeft hen helaas wel een veelbelovende carrière in de Verenigde Staten gekost.

1978

SASKIA & SERGE
HICKORY HB-44008

A:
B:
  Oh, lonesome me
Don't lay your head (too long upon her shoulder)
Making believe
It's good to be back home again
When will I be loved
You're a dream
So sad (to watch good love go bad)
Someone broke your heart
The battle of Sally Ann
Jambalaya (On the bayou)


  1979

I BELIEVE IN LOVE
HICKORY HB-44016

A:
B:
  I believe in love (don't you)
Love of my life
Blue eyes crying in the rain
Some girls grow up somehow
The waltz of the wind
Crying
When you walk on by
One day I'll get over you
Please call me
Tennessee Waltz
© 2006-2010 www.zingzing.nl